ZeroWaste - Minimalist - Zen - Vegan

Zen szoba

Nyugalmat magunknak

2019. május 05. - Anna.István

Nem gondoljuk, hogy a letisztult, minimalista otthon jobb vagy értékesebb, mint egy zsúfolt, olaszosan harsány, színes, káoszs otthon, de nekünk most épp jól esik inkább az előbbi irányba menni.

Egy lomtalanító konténert is be kellett vetnünk a folyamat elején. 35-40 év alatt azért összegyűlik az embernél némi ballaszt. Nem mondjuk, hogy el kell engedni. De el lehet engedni. Nem azok tartanak életben.

Sokáig terveztük a festést és végül fehér lett minden. Egy zöldséges rekeszt, egy ősrégi ikea fa tárolót és egy zsibvásáron vett rozoga széket is befestettünk fehérre. Visszafogtuk magunkat és nem pakoltunk sok mindent a polcokra. Nem könnyű ám. Néha átmenetileg felkerül ez-az, de ha mindennek van helye, akkor nem tart sokáig elpakolni elalvás előtt.

Nyugalmas így üresen a szoba. Csak az van benne, amitől kellemes a pihenés. Pihentető az alvás egy majdnem üres szobában. Az alvás, a pihenés nagyon fontos része az egészséges, kiegyensúlyozott életnek. Sokat beszélnek az egészséges étkezésről, elég folyadékról, elég testmozgásról és mindez igaz, de szerintünk a pihenés, a nyugodt alvás éppen ilyen fontos.

zenroom1.jpg

zenroom2.jpg

59398868_289500651988366_338164731086897152_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zerowasteminimalistzenvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3014809046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galgóczi Dóra 2019.07.04. 19:44:07

Mi is pont ilyesmit tervezünk a jövőben! Nem könnyű elkezdeni, de ha már a motiváció megvan, az fél siker. Ja, és szuper az egész blog meg a FB oldal is :-)
süti beállítások módosítása