HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb brokkoli rózsái szépen megmosva, feldarabolva
- 1 kis krumpli + 1 kis édesburgonya VAGY 1 nagy krumpli felkockázva
- 1/4 zeller kicsi kockára vágva
- 1 lilahagyma
- só, bors, zöldfűszerek: tárkony, kakukkfű, majoranna
- csipet sörélesztő, ha épp van itthon
- csipet cukor, ha nem vagyok cukorellenes
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál növényi tejpor (pl.: Vegimilk por)
ESZKÖZÖK:
- kukta
- botturmix
IDŐ:
15 perc
Először tölts ki magadnak egy fél deci vörösbort, hogy jobban menjen a főzőcske.
Kezdhetjük?
Az utolsó 3 hozzávaló kivételével mindent dobálj bele kb 1-1,5 liter forró vízbe. Kuktát szoktam használni, így gyors és nem párolog el annyi a vízből. Ha megpuhult a krumpli benne, akkor vedd le a tűzről, told bele fokhagymanyomóval a fokhagymát, aztán az ecetet és a tejport. Turmixold le szép krémes állagúra és készen vagy. Jó étvágyat!